Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

JK fäller CMore

Publicerad: 9 september 2013, 08:08

Justitiekanslern har beslutat att förelägga C More Entertainment vid vite av 200 000 kronor att inte sända program med våldsskildringar som kan vara skadliga för barn mellan klockan 06-21. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.

Ämnen i artikeln:

CMoreJohan Kleberg

MH

Magnus Helander


C  More har enligt JK vid upprepade tillfällen brutit mot regelverket, och  bland annat sänt tv-serien ”Banshee” klockan 15–16 i C More Series, och vampyrfilmen ”Let me” in klockan 18.05–20.00 i C More Hits. Detta strider  mot bestämmelserna i radio- och TV-lagen, då scener med närgånget och  verklighetstroget våld sändes när det fanns risk för att barn kunde se sändningarna.

Vitesföreläggandet gäller under ett år från och med i dag. Beslutet kan inte överklagas.

JK:s beslut kom efter en anmälan från Granskningsnämnden för radio och TV om upprepade överträdelser av regelverket. Det är första gången JK utfärdar ett vitesföreläggande enligt denna lagregel.

Johan Kleberg, vd på C More, kommenterar så här för Mediatrender:

– Givetvis ska vi följa de lagar och regler som finns.

Kleberg poängterar samtidigt att C Mores kanaler är premium-betal-tv och att genomslaget därför är väsentligt mindre än för till exempel TV4-kanaler.

– Det går heller inte att bortse från att tillgängligheten idag ser annorlunda ut i och med den växande marknaden av on demand- och playtjänster, där sändningstider inte existerar. Därtill sänder vi primärt tv-serier från amerikansk betal-tv, där innehållet regelmässigt är mer avancerat än i de serier som sänds på bredare kanaler. Det innebär att bedömningen är svårare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev