Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

JK inleder förundersökning mot Expressen

Publicerad: 19 mars 2014, 06:57

Expressen-publicering granskas av JK.

JK inleder förundersökning mot Expressen efter uthängningen av näthatare på sajter som exempelvis Avpixlat. Samsungs marknadschef berättar om Ellen DeGeneres berömda Oscars-selfie, och så får Berlin en egen toppdomän. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

JK inleder förundersökning mot Expressen
Justitiekanslern, JK, inleder förundersökning om brott mot tystnadsplikt med anledning av tidningen Expressens artiklar i december förra året om personer som kommenterade på bland annat sajten Avpixlat, enligt nyhetsbyrån Siren.

Samsung-chef om berömda selfien
Samsungs marknadschef Todd Pendleton berättar för Adweek om företagets snabbfotade i samband med Ellen DeGeneres berömda Selfie med Hollywood-eliten på Oscarsgalan. Det var bara tänkt att det skulle vara Degeners från början, men de glada kollegorna slöt upp – som en vinst på Lotto för Samsund som genast bestämde sig för att donera tre miljoner dollar till DeGeneres utvalda välgörenhetsprojekt.  

Malin Olssons nya SVT-jobb
Malin Olsson blir programledare för SVT:s ”Inför Eurovision Song Contest”.
– Det ska bli skitkul.  Jag älskar ju Melodifestivalen och Eurovision och har åkt med de senaste  åren och sett hur stor apparaten och folkfesten är i Europa, säger hon  till Expressen.

Disney-chefen om nya Star Wars-filmen
Den sjunde "Star Wars"-filmen kommer att utspela sig 30 år efter   händelserna i "Jedins återkomst" från 1983. Detta enligt Disney-chefen Bob Iger   som kommenterades satsningen vid Disneys årliga aktieägarmöte på tisdagen i Portland, Oregon.
Det blir många nya skådespelare.
– Men den enda vi kan bekräfta officiellt - är R2D2, sa Bob Iger till Hollywood Reporter, enligt Expressen.

Google och Viacom röker fredspipa
Google och Viacom har efter flera strider slutit fred. År 2007 stämde Viacom Goohgle-ägda Youtube för upphovsrättsintrång. Men nu har parterna kommit överens och ska samarbeta närmare varandra. Några detaljer om överenskommelsen är ock inte kända, enligt TT-AFP.

Berlin får egen toppdomän

Berlin får en egen toppdomän – .berlin. En våg av liknande toppdomäner för städer runt om i världen är på gång inom den närmaste tiden, enligt nyhetsbyrån DPA.

Svensk Facebook-status om försvunna flygplanet sprids globalt
Metros Viralgranskaren skriver om en svensk kvinnas Facebook-status om räddningsaktionen för det försvunna Malaysiska flygplanet MH370. Statusen som uppmanar till att sluta såga räddningsoperationen har spritts världen över via bland annat etablerade medier.

Handels-student tar revansch med ny SHM-dokumentär
Första försöket nobbades av SVT. Men nu tar Handelsstudenten Christian Larson, som jobbar på Ridley Scotts reklamfilmsbolag, revansch med en ny dokumentär om Swedish House Mafias avskedsturné. Filmen hade premiär på SXSW förra veckan och ska visas på bio runt om i hela världen, skriver DI i papperseditionen.

Microsoft vinnare på börsen
USA-börserna steg på tisdagen och den stora vinnaren var Microsoft. Aktien steg 3,7 procent efter beskedet att bolaget snart lanserar Ipad- och Iphone-versioner av Office, skriver SvD Näringsliv.

Lena Dunham äcklas av Woody Allen
Stjärnan i tv-serien Girls, Lena Dunham, går i en intervju till attack mot Woody Allen efter misstankarna om regissörens övergrepp mot dottern.
– I Allen-debatten är jag definitivt för Dylan Farrow och äcklad av Woody  Allen, säger Lena Dunham i en intervju med Marc Maron i podcasten WTF, enligt SvD.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.