Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jmini publicerade Hitler-skämt

Publicerad: 4 november 2015, 16:13

Jminis "skämt".

Jmini.se - som samarbetar med Aftonbladet – lade i veckan ut ett nazistskämt i sin spalt Veckans Komik. ”Otur”, säger vd:n Krister Leimola.


Sajten startades 2012 och är idag en välbesökt informationskälla i Jönköping. Flera Twitteranvändare har reagerat på skämtet som lades upp på sajten i måndags. En av de är Johanna Lindner, programledare för Karlavagnen i P4, som skriver på Twitter: ”Jag tror Jmini har nått all time low”. Idag togs skämtet bort från sajten.

Skämtet anspelar på statsminister Stefan Löfven och handlar om ”Stefan Hitler som nu har blivit 18 år och vill byta namn till Fredrik Hitler” (se ovan).

Krister Leimola säger till Resumé att det var ett dåligt publicistiskt beslut. Det var första gången Jmini publicerade ett skämt i spalten Veckans Komik.

Hur motiverar ni detta?
– Det blev inte bra och vi fick göra en pudel på det. Vi ska ha vanliga skämtgrejer som man garvar åt, men hade otur med första.

Jmini.se har ett annonssamarbete med Aftonbladet sedan sensommaren 2015. Enligt uppgift till Resumé ska det ha varit Aftonbladets publisher Jan Helin som beordrat att skämtet skulle tas ned. Det stämmer inte, enligt Krister Leimola.
– Det var jag som plockade ned den när jag insåg blundern.

Förutom Twitteranvändare ska Jmini inte ha fått mottagit någon kritik på annat sätt, enligt Leimola.
– Vi har inte mottagit något negativt vare sig via mejl eller telefon.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.