Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Joakim Andersson lämnar MTGs styrelse

Publicerad: 18 juli 2018, 08:04

Foto: Pressbild

I samband med att Kinnevik AB delar ut samtliga av Kinneviks aktier i Modern Times Group AB till Kinneviks aktieägare, lämnar Joakim Andersson sin plats i MTGs styrelse.


Ämnen i artikeln:

MTGKinnevik

Kinnevik AB anordnade under gårdagen en extre bolagsstämma, där man tog beslutet att dela ut samtliga av Kinneviks aktier i Modern Times Group AB till Kinneviks aktieägare. Beslutet innebär att Joakim Andersson, finanschef på Kinnevik, lämnade sin plats i MTGs styrelse.

Kinnevik är MTGs största aktieägare och i samband med att Joakim Andersson lämnar sin plats kommer den nya styrelsen bestå av sex ledamöter.

Joakim Andersson valdes till MTGs styrelse 2015 och har även varit ledamot i  dess revisionsutskott och ordförande i ersättningsutskottet. MTGs styrelseledamot Natalie Tydeman har utsetts till ny ordförande i MTGs ersättningsutskott.

– Kinnevik har varit en nära partner som hjälpt oss utmana först den nordiska och sedan den internationella mediemarknaden, och hjälpt oss bygga en unik global underhållningsverksamhet. Vi kommer att sakna Kinnevik, deras styrelse och ledning med vilka vi upplevt många historiska händelser och storslagna initiativ. Men vi ser nu fram emot att välkomna Kinneviks aktieägare som direktägare i MTG, och att fortsätta vår utveckling tillsammans med dem, säger David Chance, MTGs styrelseordförande, i en kommentar.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

MTGKinnevik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.