Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Joakim Pops: Därför avgick jag

Publicerad: 31 oktober 2013, 12:49

Ex-vd:n Joakim Pops talar ut om varför han fick lämna Hitta.se

Joakim Pops slutade överraskande som vd för Hitta.se i september. Samtidigt fick hela ledningsgruppen gå. Nu kommenterar han för första gången sitt avhopp.


Ämnen i artikeln:

HittaHitta.seJoakim Pops

Varför slutade du som vd för Hitta.se?
– Styrelsen fattade beslut om bolagets organisation och framtid som ledde till att jag efter samråd med styrelseordförande  Mats Eriksson valde att sluta. Vi följde den strategi som nyligen beslutats av styrelsen, men ibland ändras förutsättningarna och förändringar uppstår .

Det går rykten om att det förekommit ekonomiskt fuffens?
– Jag har i efterhand förstått att det har spekulerats och uppstått felaktiga rykten i samband med att jag och de andra slutade. Därför vill jag understryka att det inte finns någon konflikt eller några oegentligheter som grund för att jag och de andra slutade, vilket också styrelseordförande Mats Eriksson bekräftat.  Jag vill också understryka att min relation till Mats och Schibsted är och alltid har varit mycket god och jag tror säkert att vi kommer att samarbeta snart igen. Vi hade bland annat ett mycket bra möte för två veckor sedan då vi diskuterade nya samarbetsmöjligheter.

Hur klarade hitta konkurrensen under din tid?
– Riktigt bra tycker jag. Säljkåren hade gott självförtroende, med all rätt, och vi arbetade fokuserat med den nya strategin för att ta marknadsandelar. Framförallt Google och olika nischaktörer på marknaden gav oss inspiration att springa snabbare och tänka smartare. Det är en spännande marknad i snabb förändring där Hitta har allt att vinna så länge man lyckas bevara och modernisera på samma gång. Det blir spännande att följa utvecklingen.

En av Hittas nya delägare, Alexander Hannerland, har fått rollen som ny säljdirektör. Har det någon koppling till att du och de andra slutade?
– Det vill jag inte spekulera i, men det är ju inte ovanligt att nya delägare vill ha inflytande på strategi och organisation genom egna operativa roller och styrelseposter. Alexander är en duktig person som jag känt och arbetat med under flera år eftersom han är ägare av Hittas största säljbolag Internetbroker.

Kent Edlund efterträder dig som vd, hur kommenterar du det?
– Jag hoppas att det blir bra för Hitta och alla medarbetare och är säker på att han kommer att göra sitt bästa.

Vilka planer har du för framtiden?
– Just nu är inget bestämt,  men det är roligt att plötsligt bli kontaktad av allt ifrån privata investerare till större etablerade företag. Det har blivit många intressanta möten på kort tid. Men just nu jobbar jag med två spännande projekt där jag verkligen kan skapa värde snabbt och har stor nytta av min erfarenhet som entreprenör och vd. Efter sju intensiva år i Schibsted har jag äntligen lite mer tid över för alla de böcker som lagts på hög.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

HittaHitta.seJoakim Pops

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.