Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jobbade som reporter på SR – var samtidigt politiker för V

Publicerad: 5 mars 2018, 08:37

Foto: Robin Rundqvist/Andreas Elgstrand

Elin Segerlind är riksdagskandidat för Vänsterpartist. Förra året intervjuade hon politiker i sitt jobb för Sveriges Radio. Samtidigt som hon arbetade för partiet i Västra Götaland.


Elin Segerlind sitter i styrelsen för Vänsterpartiet i Fyrbodal. Hon valdes in i samma veva som hon jobbade som journalist på P4 Värmland som reporter, programledare och nyhetspresentatör. Det rapporterar P4 Väst.

I mars 2017 valdes hon in i Vänsterpartiets representantskap i Västra Götaland, partiets beslutande nivå för länet. Samtidigt jobbade hon som reporter och intervjuade flera politiker; en miljöpartistisk riksdagsledamot, en ordförande i Liberala ungdomsförbundet och även en ombudsman för Vänsterpartiet i Göteborg.

Med Rosanna Dinamarcas avhopp från Vänsterpartiet är Elin Segerlind toppkandidat för Fyrbodal inför riksdagsvalet. I en intervju med P4 Väst medger P4 Värmlands kanalchef Ulla Walldén att kanalen brustit i att kontrollera av uppgifterna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.