Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Ehrenberg i ny bok: Jag är döende i cancer

Publicerad: 22 september 2016, 14:04

Johan Ehrenberg på bokmässan 2011

Foto: Arild Vågen

Tidningen ETC:s grundare Johan Ehrenberg är döende i cancer. Det berättar han själv i den nya boken "Falska minnen" som också handlar om hans 40 år på tidningen,


Ämnen i artikeln:

ETCJohan Ehrenberg

År 1976 var Johan Ehrenberg en av grundarna till tidningen ETC – och där har han blivit kvar. Nu ger han ut boken "Falska minnen" om tidningens 40-åriga historia. Boken skildrar tidningens uppgångar och dalar, men avslöjar också att Johan Ehrenberg är döende i cancer.

– Jag hade nog skrivit en mer skämtsam bok. Att man vet att man har ett antal år kvar gjorde att jag kunde koncentrera mig och göra en allvarligare historia, säger han till SVT.

I intervjun berättar han att det är problematiskt att tidningens ekonomi har varit knuten till en person. De senaste fem åren har han försökt dela ansvaret med andra medan tidningen expanderat på fler orter. Att prata om sjukdomen var inget svårt beslut.

– Jag kan ju inte gå runt och halvljuga om mitt liv. Jag vill visa: här är jag. Varken mer eller mindre. Men det är inget kul. Döden är så fruktansvärt ointressant. Det enda som är intressant är vad du gör med resten av ditt liv. Det finns inget att vänta på. Det enda som är intressant är vad vi gör tillsammans här och nu.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ETCJohan Ehrenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.