Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Hakelius: Jag har inte slutat skriva

Publicerad: 20 juli 2015, 14:24

Johan Hakelius skrev en skämtsam krönika om att han skulle sluta skriva i protest

Foto: Carina Jäderström

"Jag funderar på att resa mig och gå från den här kolumnen i protest." Krönikan skapade både munterhet och förvirring hos läsarna. Men den omstridde skribenten förblir kvar.


Ämnen i artikeln:

Adam TenstaJohan Hakelius

I en krönika i Aftonbladet skrev Johan Hakelius att han funderade på att lämna tidningen i protest. Texten hade udden riktad mot händelserna i förra veckan när Adam Tensta reste sig ur Nyhetsmorgons soffa för att protestera mot TV4.

Det verkar ha varit flera som var oroliga att du hade slutat på riktigt?

– Det är ju rörande, säger Johan Hakelius till Resumé.

– Det här var ju en kommentar till Adam Tensta och den stora uppståndelse som följde. Detta verkar ha varit det viktigaste som hänt sedan första världskriget, säger han och tillägger att han är förvånad över hur mycket medieutrymme som händelsen fick.

– Media blåser ibland upp bagateller till stora händelser.

Förutom medieuppståndelsen är Johan Hakelius kritisk till hur obekväma personer behandlas i debatten. Han ser en tendens att istället för att bemöta åsikter man inte håller med om så vill man att de inte ska få uttala sig överhuvudtaget.

– Folk säger förgripliga och dumma saker men för den sakens skull behöver man inte kräva att de ska avlägsnas från offentligheten.

Han tycker också att det är märkligt att en person som uttalat sig olämpligt på Youtube ska bli portad från de breda medierna.

– Det är en puritansk syn på hur människor ska bete sig. Just i det här fallet rör det sig om en slags önskan om yrkesförbud.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Adam TenstaJohan Hakelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.