Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Hilton lämnar Expressen för Atlas

Publicerad: 14 november 2012, 09:36

Johan Hilton.

Foto: Expressen.

Resumé kan avslöja att Johan Hilton slutar som biträdande kulturchef på Expressen för att bli chef på Arenagruppens förlag Atlas, där han ersätter Moa Elf Karlén.


Ämnen i artikeln:

Expressen KulturExpressen

Johan Hilton har arbetat i fyra år på Expressen som biträdande  kulturchef. Det senaste året har han också varit litteratur-och  teaterredaktör.

– Det är tråkigt för redaktionen och sidorna att Johan Hilton slutar.  Han har på många sätt varit den optimala medarbetaren på Expressen  Kultur. Johan är en skicklig redaktör, har en bred bildning och är  dessutom en riktigt bra kritiker, säger Karin Olsson, Expressens  kulturchef till Resumé.

– Samtidigt är det roligt att se att tjänsten fortsätter att vara så  attraktiv för de som är på jakt efter duktiga chefer. Varenda en som  haft tjänsten bara de senaste tio åren har gått vidare till toppjobb i  branschen.

Vem ska ta över efter Johan Hilton?
– Det är en väldigt viktig rekrytering, och den kommer jag att ta itu med snarast. Det är inte svårt att hitta folk som vill ha en fast tjänst på vår kulturredaktion, det svåra är att hitta rätt person, säger Karin Olsson.

Johan Hilton har tidigare arbetat på Sveriges Radio med programmen  Kvällspasset och Hilton i P1. Han har även gett ut boken "No tears for  queers", en reportagebok om hatbrott.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Expressen KulturExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.