Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Lundberg slutar som chefredaktör för Axess

Publicerad: 14 november 2012, 06:41

Johan Lundberg.

Foto: Pressbild/Fredrik Sandberg.

Johan Lundberg har efter sex år som chefredaktör för Axess Magasin valt att inte förnya sitt avtal med Axess Publishing, som löper ut i januari 2013.


Johan Lundberg kommer att fortsätta som medarbetare i Axess, samt vara  verksam inom olika delar av Ax:son Johnsonstiftelsens verksamheter. Han  kommer även att bedriva egen forskning vid Stockholms universitet.

– Det har varit sex fantastiska år där jag haft privilegiet att kunna  utveckla Axess Magasin på ett sätt som har gått på tvärs mot den  generella utvecklingen inom svenska och internationella medier under  samma period. Jag upplever att jag har nått de mål som jag hade satt upp  när jag tillträdde min tjänst; och känner mig därför mogen att ta itu  med nya utmaningar. Inte minst hoppas jag få möjlighet att ägna mig mer  åt eget skrivande, säger Johan Lundberg i en kommentar.

Ansvarig utgivare vid Axess Magasin, Peter Elmlund, tidigare  medgrundare till Finanstidningen och dess kulturchef under åren  1989-1996 och verksam vid Johnsonstiftelsen sedan 2002, blir  tillförordnad chefredaktör fram till dess att ny chefredaktör utses.

– Nu inleder vi processen att söka en ny redaktör till Axess Magasin som  ingår i Forum Axess. Det är en ganska speciell tjänst eftersom det i  arbetet ingår att samverka med Axess TV och Johnsonstiftelsens övriga  seminarieverksamhet. Man ska vara stilistiskt skicklig, socialt  kompetent, bildad och ha känsla för organisation och tycka om att  samarbeta, säger Peter Englund i en kommentar.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.