Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Ripås slutar som Afrika-korre

Publicerad: 11 maj 2018, 15:03

Flyttar hem till Sverige efter treåriga sonens cancerbesked.


Ämnen i artikeln:

SVT

Sedan sex år tillbaka har Johan Ripås verkat som Afrikakorrespondent för SVT. Under torsdagen meddelade han att han lämnar jobbet och flyttar hem till Sverige, efter att treåriga sonen drabbats av Leukemi, uppger Aftonbladet.

– För någon vecka sedan tyckte jag att min son hade ändrat färg. Det är ju mycket sjukdomar som går, men det var något som inte gick att sätta fingret på som inte kändes rätt. Jag åkte till Kenya för ett reportage, men kortade ned resan, för jag kände i magen att det var något som var fel, säger Johan Ripås bland annat till tidningen.

Han anser att det som förälder inte finns något val med tanke på att Sverige har världens bästa cancervård. Samtidigt har han och familjen byggt upp ett liv i Afrika som han och familjen nu tvingas lämna.

– Det här tar slut på ett sätt som inte alls var tänkt. Vi hade absolut inga planer på att åka härifrån, jag älskar jobbet och familjen trivs här. Vi vill och hoppas på att vi kommer tillbaka hit, men nu är allt i händerna på omständigheterna.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.