Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Staël von Holstein gör comeback som krönikör

Publicerad: 24 september 2012, 20:52

Johan Staël von Holstein.

Foto: Anna Simonsson/Scanpix.

Han skrev sin sista krönika i Metro för fyra år sedan. Nu gör entreprenören och finansgurun Johan Staël von Holstein comeback som krönikör på studentsajten MyGate.se.


Ämnen i artikeln:

Johan Staël von Holstein

Johan Staël von Holstein fick sparken från Metro för fyra år sedan. Sedan dess har han låtit bläcket torka, bosatt sig i Singapore och tagit upp kampen med Facebook igen med engagemang i Whispering Labs efter att ha misslyckats med MyCube. Under Stockholm Media Week i maj berättade han bland annat följande:

– Om jag trycker på en like-knapp när jag befinner mig på en restaurang så ska jag fanimej ha ett glas champagne. Mina barn lägger flera timmar per dag på Facebook. Det är gratis barnarbete.

Och fortsatte med att berätta om sin roll i finansvärlden:

– Jag har ett par stycken bolag på gång. Jag är ju för gammal för att starta nya bolag så min plan är att gå in och hjälpa unga entreprenörer som gör de förändringar som måste ske på nätet.

Nu öppnar den frispråkiga finansprofilen sitt hjärta igen som krönikör på studentsajten MyGate.se.

I sin första krönika berättar Johan Staël von Holstein om hur han har svårt att få tiden att gå ihop, sin aversion mot samhällets "gratis-kultur" som skapar ungdomsarbetslöshet och samtidigt passar på att ge en känga till Blondinbella.

"Ni byter kunniga erfarna skribenter (och nu syftar jag inte på mig själv) mot 144 tecken meddelanden och Blondinbella. Inget ont om henne. Tvärt om, jag beundrar och älskar hennes entreprenörskap, hennes driv, hennes energi, passion, risktagande och envishet. Hon är underbar! Jag älskar Avicii också, men jag saknar verkligen Eva Dahlgren och en massa duktiga skribenter som slutat. Det tragiska är att ungdomskulturen som driver på denna utveckling är de som lider mest."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Johan Staël von Holstein

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.