Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johan Westman tar över Acne Film & TV

Publicerad: 12 maj 2011, 07:58

Johan Westman blir vd för Acne Film. Utmaningen: att skapa ordning och struktur i det kreativa Acnehuset.


Ämnen i artikeln:

Acne

truefalse

Acne Films nye vd Johan Westman går gärna in som producent själv om det går ihop med vd-jobbet. Foto: Stefan Borgius.

Johan Westman var programchef och programdirektör på Kanal 5 mellan 2001 och 2009, de år då Kanal 5 intog positionen som framgångsrik, renodlad underhållningskanal. Därefter gick han till Schibstedägda Metronome som nordisk utvecklingschef men resan blev kort. Efter bara ett och ett halvt år, då Shine köpte bolaget, kände han sig överflödig och sade upp sig.

Två år av karantän, konsult­jobb och pappaledighet blev det innan Acne hörde av sig. I dag börjar han som vd.

Som konsult och även som köpare på Kanal 5 och 9 har han haft en lång och kärleksfull relation med Acne.
– Jag gillar kulturen i företaget och att det är ett oberoende bolag. Det ger oss stora möjligheter och därför är också Acne ett både bra och kul företag att jobba för. Att jag sedan gillar produktionsgruppen gör det ju inte sämre.

Fördelen med Acne, som Johan Westman, ser det, är att bolaget kan erbjuda helhetslösningar och inte enbart tv. All kompetens finns inhouse. Det handlar om Acne Productions.
– Med min bakgrund från snart 20 år i branschen och erfarenheten från Kanal 5 kan jag bidra med ett slags ”industribakgrund” som innebär att jag tillför organisatorisk kompetens. Missförstå mig nu inte och tro att Acne är ostrukturerat – för det menar jag inte, men tysk bolagsledning … du vet!

Just nu har Acne avslutat produktionen ”Superstylisterna” för TV3 och ”Jakten på lycka” med Hanna Hellqvist för SVT. Vad nästa projekt bli väljer Johan Westman att mörka. Men det handlar om flera större produktioner. Och beställarna finns på alla kanaler.
– Men självklart förädlar och förstärker vi relationerna med Kanal 5 och TV4, säger Johan Westman.

Och vem vet, det är inte omöjligt att vi får se honom själv, ”hands-on” i någon av produktionerna. Han har ju tidigare producerat ”Gladiatorerna” och ”Fångarna på fortet”.
– Visst kliar det i fingrarna, säger han. Jag hoppas kunna gå in någon gång som exekutiv producent, och – om det går att kombinera med vd-posten – även som producent.

Lena Magnergård

Ämnen i artikeln:

Acne

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.