Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

John Chrispinsson förlorar skattetvist

Publicerad: 3 juni 2008, 21:14

John Chrispinsson har förlorat en tvist med Skatteverket som innebär att han upptaxeras med 38 421 och måste betala skattetillägg.


Tvisten med Skatteverket sträcker sig tillbaka till ett beslut i november 2005 då man upptaxerade journalisten John Chrispinsson med 38 421 kronor. Hans nya inkomst blev 281 328 kronor. Han fick då ett skattetillägg på 40 procent på den ytterligare skatten.

Tvisten gällde momssatserna för anställda vid Sveriges Radio och Sveriges Television. I avtalen skrev public service-bolagen att sex procents moms gällde medan Skatteverket ansåg att momsen skull vara 25 procent.

John Chrispinsson överklagade till länsrätten som gav honom rätt på en av flera punkter. Därför gick han vidare till kammarrätten som avslog hans överklagan.

John Chrispinsson påpekar för Resume.se att tvisten egentligen är mellan Skatteverket och SR/SVT men att hans fall blivit ett exempel. SR:s jurister har skrivit inlagorna i processen och enligt John Chrispinsson har SVT och SR redan betalat den extra summan.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.