Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Johnér till USA

Publicerad: 8 oktober 2011, 10:36

Johnér Bildbyrå öppnar kontor i New York. Genom direktförsäljning hoppas man kunna öka marginalerna från försäljningen, både för egen del men även för fotografer knutna till byrån. – Vi hoppas kunna expandera under 2012, säger Johnérs grundare Mårten Johnér, till Resume.se.


I dagarna slår Johnér Bildbyrå upp portarna till sitt nya New York-kontor. Med den nya satsningen vill man ta ett grepp på direktförsäljningen i USA.
– Det är den största enskilda marknaden och vi vill ha en egen fot där och inte enbart sälja genom vårt agentnätverk. Det handlar om att öka marginalen både för oss och våra fotografer, säger Johnérs grundare Mårten Johnér.

Han fortsätter:
– Redan i dag har vi direktförsäljning till den amerikanska marknaden från vår webbplats men genom öppnandet av det nya kontoret kan vi erbjuda en ökad service för våra kunder.

Anna Herbst, från fotografagenturen Art and Commerce kommer att vara ansvarig på plats i New York.  Inledningsvis kommer man bara ha en person på plats i New York. Utöver det kommer ytterligare en person arbeta med den amerikanska försäljningen från det skandinaviska kontoret.
– Vi startar upp nu under 2011. Under 2012 hoppas vi att kunna expandera med mer personal och mer marknadsföring.

Johnér omsatte 2010 runt 30 miljoner kronor. 20 personer arbetar i dag på bildbyråns skandinaviska kontor.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.