Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jonas Sjögren om tiden på Discovery: ”Det har varit en fantastisk resa”

Publicerad: 12 april 2016, 10:43

Ur fotoarkivet, en bild från 2006 – året då Jonas Sjögren blev vd för SBS.

Foto: Andreas Elgstrand

Jonas Sjögren berättar för Resumé att beslutet att lämna Discovery och Kanal 5 inte fattades i en handvändning och att han nu vill engagera sig mer i bolag han investerat i – men först ”en kaffe i vårsolen”.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks SwedenJonas SjögrenKanal 5

Han har jobbat på Kanal 5 och Discovery Networks Sweden i snart 16 år och varit vd för bolaget i 10 år med tre olika ägare. Men nu har alltså Jonas Sjögren sagt upp sig.

LÄS MER: Jonas Sjögren lämnar Discovery Networks

Resumé når en tämligen munter före detta vd per telefon.

– Jag känner mig hungrig och nyfiken på att göra något annat. När den känslan väl har börjat växa fram kan man inte stanna kvar på halvfart, utan då är det antingen eller som gäller. Jag är inte så jäkla gammal och har en massa energi som jag vill lägga någon annanstans, säger han.

Har det funnits interna påtryckningar på din avgång eller är det ett beslut du tagit helt själv?

– Nej, jag har tagit beslutet själv. Men det är inget beslut som fattas i en handvändning direkt. Men många trodde säkert att jag skulle gå tidigare.

Vad ska du göra nu?

– Förutom att först ta lite ledigt kommer jag att engagera mig mer i bolag som jag har investerat i under de senaste åren, som till exempel Polygiene, men dessa har inget med media att göra. Många vill se mitt engagemang i deras styrelser. Men jag ska också fortsätta jobba, säger han men avslöjar inte mer.

Tillfällig efterträdare blir Harald Strömme som vanligtvis är vd för Discovery Network Norway.

– Sen får vi väl se hur Discovery löser det. Jag kommer vara kvar och lämna över så bra som möjligt och vi har i dagsläget inte definierat hur mycket arbete och tid det kommer att innebära.

Hur skulle du beskriva din tid på Kanal 5 och Discovery?

– Det har varit en fantastisk resa både för företaget och mig personligen. Jag har fått vara med om mycket, både med- och motgångar. Jag har haft fantastiska kollegor och kommer att ha med mig många positiva minnen från tiden. Jag har dedikerat en stor del av mitt arbetsliv till det här, och det har varit ett hårt arbete – men jag har fått så mycket tillbaka.

Hur känns det att gå vidare?

– Det känns fritt på något sätt. Det är liksom en nyfiken, hungrig och positiv känsla i kroppen – sen är det ju soligt och fint ute också. Nu tar jag på mig solglasögonen och cykelhjälmen och tar en kaffe i vårsolen, säger Jonas Sjögren.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.