Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Josefsson: Jag handlar köttfärs på ICA Maxi

Publicerad: 30 oktober 2008, 14:59

Janne Josefssons tunga avslöjande om ICA:s köttfärshantering räckte inte till en nominering till Stora Journalistpriset. – Jag är inte besviken, helt ärligt, säger han till Resume.se och avslöjar: – Ibland handlar jag köttfärs på ICA Maxi!


Janne Josefsson är inte besviken.Foto: Sören Håkanlind/SVT

Janne Josefssons och Uppdrag Gransknings avslöjande om ICA:s fusk med köttfärsen blev något av årets journalistiska bomb i Sverige.

– Jag har aldrig varit med om ett sådant stort genomslag för ett avslöjande, säger Janne Josefsson.

Men det räckte inte till en nominering till Bonniers Stora Journalistpriset. När de nominerade presenterades i dag visade det sig däremot att Josefssons kolleger på Uppdrag Granskning – Magnus Svenungson och Pelle Westman – är nominerade i kategorin Årets avslöjande för den snuskiga hanteringen av arbetskraft på hamburgerrestauranger.

– Det är en jury som gör bedömningar, jag har inget att säga om det. Deras reportage om hamburgerkedjan var av en jädra dignitet, jag gläds verkligen med dem. Och de andra två avslöjandena som är nominerade är också bra.

Är du inte besviken?
– Nej, helt ärligt är jag inte besviken. Jag har vunnit Stora Journalistpriset två gånger. Det vore roligt att göra hattrick och vinna tre gånger, men jag har fler chanser. Jag kommer att göra många avslöjande reportage längre fram.

Janne Josefsson gör ett uppehåll från Uppdrag Granskning eftersom han är programledare för Debatt. I höst nästa år komemr han tillbaka till Uppdrag Granskning.

– Då jävlar får de andra se upp, ha ha!

Var handlar du din köttfärs, förresten?
– Den köper jag på ICA Maxi. Allvarligt. Det var ju den säkraste platsen på jorden efter avslöjandet. Men jag är inte någon butik helt trogen. Jag går till Coop ibland, ICA Maxi ibland och Willys också.

Hur reagerar de på ICA när du kommer in?
– Man märker att halva personalen smyger efter en. Det blir lite knäppt, ha ha.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.