söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Josefsson och Ebba von Sydow i storbråk

Publicerad: 15 maj 2012, 07:28

Janne Josefsson gick i clinch med Ebba von Sydow. Foto: SVT och Resumé.

SVT-profilerna Janne Josefsson och Ebba von Sydow gick hårt åt varandra i samband med en debatt i Publicistklubbens regi.
– Du är en genuin överklass från Göteborg, sa Janne Josefsson. Ebba von Sydow kontrade:
– Det var så länge sedan jag hörde att jag har fått alla jobb de senaste tolv åren tack vare mitt efternamn.

Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonEbba von SydowMediaMedier

KB

Karl-Johan Byttner


Publicistklubben anordnade en debatt igår om journalisten som varumärke och vikten av att synas i flera mediekanaler.

I panelen medverkade bland annat bloggaren Alex Schulman, men också Uppdrag Gransknings programledare Janne Josefsson samt bloggaren och SVT-profilen Ebba von Sydow.

Stämningen blev hätsk i samband med att Janne Josefsson hävdade att Ebba von Sydows uppfattning om journalistik har att göra med hennes  överklassbakgrund, enligt Expressen:
– Jag tror: Ebba von Sydow, när du säger det, att du är genuin överklass  från Göteborg. Och det har präglat dig och dina värderingar och det är  så det går till, säger Janne Josefsson i samband med debatten.

Ebba von Sydow bet ifrån:
– Det var länge sedan jag hörde att jag har fått alla mina jobb de  senaste tolv åren tack vare mitt efternamn och var jag har växt upp.

Ebba  von Sydow blev inte direkt gladare av att Janne Josefsson kom med  slutsatsen att hon aldrig skulle riskera att komma i konflikt med  kungahuset:
– Han är lite som min pappa, sådana där gubbar i den åldern. De är så  säkra på sin sak. Det är så tröttsamt, säger Ebba von Sydow i samband  med debatten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev