Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Josefsson om Glada Hudik-granskningen: "Blir betoning på det negativa"

Publicerad: 28 oktober 2011, 14:00

Uppdrag Gransknings Janne Josefsson medger för Svenska Dagbladet att man fokuserat på de negativa sidorna i granskningen av Glada Hudik-teatern. – Vi tar upp den kritiska granskningen. Det blir betoning på det negativa för att ingen annan har pratat om det, säger Janne Josefsson till Svenska Dagbladet.


Janne Josefsson. Foto: Janne Sundling.

Janne Josefsson berättar för Svenska Dagbladet att man fokuserat på de negativa sidorna i Uppdrag Gransknings inslag om Glada Hudik-teatern och dess ledare Pär Johansson.

– I vårt reportage är det de negativa bilderna som kommer fram, medan den andra bilden är totalt förhärskande i media. Vi tar upp den kritiska granskningen. Det blir betoning på det negativa för att ingen annan har pratat om det. Det kännetecknas av alla våra program, vad vi än granskar, säger Janne Josefsson till Svenska Dagbladet.

Enligt honom är programmet inte heller helt balanserat.
– Det är klart att om man bara tittar på Uppdrag Granskning blir det inte en helt riktig bild av teatern, utan detta blir en annan bild som har hållits undan.

För flera av de inblandade är bilden av teatern inte heller helt svart eller vit, enligt Janne Josefsson.
– Många av de som tagit upp kritik kring till exempel pressen på de som jobbar på teatern och betalningen är också överväldigade över hur mycket bra den här teatern har skapat för deras barn. Bilden är dubbel, jag är en av dem som tycker att det är fantastiskt det här som Pär Johansson har skapat. Men den här andra sidan bör komma fram, säger han.

I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet skriver flera föräldrar att man inte ställer sig bakom granskningen och aldrig fått chansen att ställa upp i programmet. Enligt Janne Josefsson stämmer det inte.
– Flera av dem som undertecknat här har varit kritiska till teatern, enligt de uppgifter jag har fått. Flera av dem har fått frågan om att medverka, säger han.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.