Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalist misshandlades på Stockholmsderbyt

Publicerad: 20 april 2016, 06:28

En journalist misshandlades på Tele2 Arena igår.

Foto: Pressbild Tele2

En TV4-journalist misshandlades under derbyt, minskad vinst för MTG och HBO och Discovery satsar på virtual reality.


Ämnen i artikeln:

Tele2 ArenaFotbollskanalenMorgonsvepetTV4

Journalist misshandlades på Stockholmsderbyt
En journalist från Fotbollskanalen, som ägs av TV4, blev misshandlad under gårdagens derbymatch mellan Djurgården och Hammarby, skriver Expressen. Det var i pausvilan som en åskådare tog sig in på pressläktaren och slog journalisten i ansiktet.
– Det är helt oacceptabelt - det får inte hända, säger Erik Westberg, chef för TV4-gruppen, till Expressen.
Även Hammarby-spelaren Kennedy Bakircioglü beklagade sig över det inträffade.
– Vi vill absolut inte ha sådant på läktaren. Det kan vara barnfamiljer som kan råka illa ute. Vi vill att folk ska kunna känna sig trygga och ha trevligt. Den här gången var det en journalist. Jag hoppas bara att det inte är allvarligt, säger han.
Åskådaren kunde gripas. TV4 planerar att göra en polisanmälan efter det inträffade.

Lisa Bjurwald lämnar Medievärlden
Journalisten och författaren Lisa Bjurwald lämnar Medievärlden, där hon varit sedan 2011, för att ägna sig åt egen verksamhet. Hon kvarstår dock som delägare och styrelseledamot.

Nu lanseras ännu en mediepodcast
Tomrummet efter MattssonHelin börjar fyllas. Efter Mediepodden kommer nu även branschsajten Smashdig att lansera poddradio. I podden diskuteras veckans nyheter från den svenska medie- och techvärlden, blandat med intervjuer. Bakom podden står reportrarna Adam Jönsson och Tobias Karlsson.

HBO och Discovery går in i vr-startup
Tv-bolagen HBO och Discovery Communications köper in sig i startupen OTOY, som specialiserar sig på 3D-grafik. Därmed planerar tv-jättarna att involvera virtual reality och även hologram i sin verksamhet, skriver The Verge. Daily Shows tidigare programvärd Jon Stewart signade en fyra års deal med HBO förra året och arbetar redan med OTOY för att producera videor för HBO.
OTOY, som startades 2009, har kallats pionjärer inom skapandet av 3D-miljöer. Företaget är värderat till över 300 miljoner dollar.

New York Times investerar 50 miljoner dollar på digitalt
New York Times är inte rädda för att slå på stortrumman för att lyckas med sin globala digitala expansion. Tidningen har som mål att bli den ledande leverantören globalt för nyheter och opinionsmaterial de närmaste tre åren och investerar därför 50 miljoner dollar för att lyckas.
NYT har över 375 miljoner besök från läsare globalt varje månad. Det är dock bara 26,6 procent av webbtrafiken som kommer utanför hemmarknaden USA, skriver The Guardian.

Ökade intäkter för MTG – men vinsten minskar
Mediekoncernen MTG visar ökade intäkter i kvartal ett 2016. Bolaget hade en nettoomsättning på 3,826 miljoner mellan januari-mars, att jämföra med 3,701 miljoner under samma period. Resultatet före skatt minskade till 141 (194) miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade till 159 (142) miljoner kronor.
Koncernchef Jørgen Madsen Lindemann berättar att MTG framförallt tänker satrsa hårt på e-sportmarknaden framöver. De har bland annat köpt plattformen Turtle och turneringen Dreamhack. Han är även optimistisk kring tv-verksamheten.
– Tittarandelarna går upp på nästan alla våra marknader. Vi har mer abonnenter i Norden än någonsin, och onlinetittandet slår alla rekord. Vi har inte bara adderat ett antal internationella sporträttigheter, utan även Viaplay kommer att producera ett antal originalserier, säger Jørgen Madsen Lindemann i en pressrelease.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.