Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalist rankade spelarfruar – avskedas för falska källor

Publicerad: 9 december 2015, 08:56

Journalisten ställde spelarfruarna mot varandra. Avskedas nu.

Foto: Ekstrabladet

Michael Qureshi på danska Ekstrabladet ställde svenska och danska fotbollsspelares fruar mot varandra. Nu har man sparkat journalisten efter att han använt falska källor.


Ämnen i artikeln:

Ekstra Bladet

Det var i samband med playoff-matcherna i fotboll mellan Sverige och Danmark i november som journalisten Michael Qureshi sammanställde en lista där han jämförde de danska och svenska spelarnas fruar och flickvänner. ”Det är gjort med glimten i ögat”, sade Ekstrabladets chefredaktör Poul Madsen då.

Nu har journalisten avskedats, men av anledningen att han har använt falska källor i sina artiklar. Enligt Ekstrabladet ska han ha hittat på källor och använt i sina artiklar, bland annat påhittade namn. ”För en chefredaktör är det här värsta tänkbara läge: Jag har blivit lurad av en medarbetare, men ännu värre: Vi har också lurat läsarna”, skriver Poul Madsen i ett öppet brev till läsarna på sajten.

— Poul Madsen (@pomaEB) 9 december 2015Vi uddyber undersøgelsen af Michael Qureshis 'falske' artikler på et Pressemøde på @EkstraBladet kl.11. #qureshi #dksport #dkmedier

Michael Qureshi jämförde bland annat Nicklas Bendtners flickvän Julie Zangenberg och Zlatan Ibrahimovics Helena Seger, där Zangenberg segrade. Även John Guidettis flickvän Sanna Dahlström utsattes.

”Att bli jämförd 2015 på utseende är inte okej. Det är extremt nedvärderande och kränkande, ganska sexistiskt just i det här fallet”, skrev Sanna Dahlström på sin blogg.

Ekstrabladet är en kvällstidning grundad 1904.

Ämnen i artikeln:

Ekstra Bladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.