Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalistens artiklar försvunna

Publicerad: 3 november 2008, 13:53

Allt redaktionellt material på Journalisten.se är som bortblåst. Sajten slogs ut i helgen och felet är fortfarande inte avhjälpt. – Det är otroligt frustrerande, säger chefredaktören Helena Giertta.


Journalistens hemsida i dag - helt utan redaktionellt material.

Starten på veckan har varit blytung för tidningen Journalistens medarbetare. När Helena Giertta kom till jobbet i morse upptäckte hon att sajten hade kraschat.

Allt redaktionellt material var borta, kvar fanns i stort sett bara annonser. Och det gick inte att nå webblatsen – redaktionen kom inte åt programmet som används för att lägga ut texterna.

Felet ligger hos webbhotellet FS Data och i morse fick Helena Giertta beskedet att sajten snart skulle fungera som vanligt igen.

Men i dag vid 14.30-tiden var felet fortfarande inte avhjälpt.

– Det är otroligt frustrerande.   Sajten har förmodligen varit utslagen hela helgen, säger Helena Giertta som berättar att man bland annat haft två ”hyfsat stora nyheter” i dag som man inte kunnat publicera.

– Vi brukar lägga ut 8-10 texter per dag. Det enda som går att göra på sajten nu är att rösta på veckans fråga.

Det redaktionella material som tillfälligt försvunnit ska inte vara helt borta. En backup har gjorts och inget ska ha gått förlorat.

Läsare har under dagen ringt och mejlat till Journalistens redaktion och undrat vad som är på tok.

– Vi fick i alla fall ut en liten ruta på sajten där det står att det är databasproblem. Vi får se när sajten är igång igen som den ska. Det besked jag har fått är att felet ska vara åtgärdat alldeles snart nu, säger Helena Giertta (klockan var då runt 14.30, reds anm).

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.