Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalistens mejlbombning

Publicerad: 11 november 2010, 08:18

Högtryck på Journalisten! Tidningen skickade ut tio nyhetsbrev på tio minuter i går eftermiddag. Men alla hade samma innehåll.


Ämnen i artikeln:

Helena Giertta

Helena Giertta.

Det rasslade till rejält i mejlkorgen i går. Journalisten pumpade ut rekordmånga nyhetsbrev – tio stycken på drygt tio minuter.

Normalt brukar det komma ett om dagen. Därför undrade många om branschen hade gått under, eller om det hänt något annat epokavgörande.

Men – toppnyheten handlade om en 31-årig man som dömts att betala böter och skadestånd för att han länkat till sändningar från hockeymatcher i Canal plus.

Samtliga nyhetsbrev hade samma innehåll.

Enligt Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten, rörde det sig om ett tekniskt fel.

10 nyhetsbrev – var ni särskilt nöjda med era nyheter denna gång?
– Ja, vi är alltid extremt nöjda med våra nyheter, ha ha. Skämt åsido så har vi inte riktigt fått reda på vad det var som hände. En del fick inga nyhetsbrev och en del fick, som ni, tio stycken, säger Helena Giertta och fortsätter.

– Egentligen skulle vi ha skickat ut ett extra med en lite sen nyhet, men det får vi spara tills imorgon. Det är förstås trist för alla som blev nedlusade med nyhetsbrev, men jag tror att problemet var begränsat. Vi har närmare 4500 prenumeranter och bara ett fåtal har hört av sig.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Helena Giertta

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.