Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalister prisas av Stockholms stad

Publicerad: 7 april 2011, 12:28

Cecilia Hagen och Eva-Karin Gyllenberg belönas med S:t Eriksmedaljen. – Jag känner mig hedrad och mycket glad och stolt, säger Cecilia Hagen till Resume.se.


Cecilia Hagen. Foto: Resumé.

Expressens Cecilia Hagen och Dagens Nyheters Eva-Karin Gyllenberg prisas för sina insatser av Stockholms stad. Cecilia Hagen får priset för att hon ”har underhållit oss genom åren med kåserier och många böcker som t ex om Fredik och Charlottes olika skeenden i livet eller Kulla-Gullas liv i mogen ålder”.

– Jag känner mig hedrad och mycket stolt och glad, säger Cecilia Hagen.

Eva-Karin Gyllenberg tilldelas priset med motiveringen att hon ” i över 25 år som DN-journalist har suttit på pressläktaren och rapporterat vad som sig tilldragit i fullmäktigesalen. I dag skriver hon om stort och smått, men försöker också genom olika tävlingar om Stockholm fortbilda oss stockholmare.”

– Jag känner mig oerhört hedrad, för jag vet hur oerhört fint det är att få den. Och vilket sällskap jag är i. Det är Stockholms finaste pris, säger Gyllenberg till den egna tidningen.

S:t Eriksmedaljen är Stockholms stads hedersbetygelse för verksamhet och insatser som staden anser vara förtjänta av en utmärkelse. Priset har delats ut sedan 1938.

Emanuel Videla

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.