onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalisterna från Aftonbladet som ska rädda liv

Publicerad: 6 oktober 2015, 13:07

Robert Aschberg, Carina Bergfeldt, Erik Wiman, Peter Wixtröm, Andreas Bardell och Kenan Habul.

Foto: Aftonbladet.

Schibsted Sverige skickar ner två båtar för att rädda liv på Medelhavet under den pågående flyktingkatastrofen. Carina Bergfeldt, Robert Aschberg och fotografen Peter Wixström är första team ut. – Vi hoppas behöva rädda så få som möjligt, säger Carina Bergfeldt.

Ämnen i artikeln:

Robert AschbergCarina BergfeldtSchibsted

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Det var i förra veckan som Schibsted gick ut med sin kampanj där de ska bidra till Sjöräddningssällskapets räddningsinsats i Medelhavet.

Under måndagen började teamen som ska bidra till hjälpinsatsen att utbilda sig i sjöräddning. Robert Aschberg, Carina Bergfeldt och Peter Wixström är först ut och kommer, om allt går som planerat, att finnas på plats i Grekland från och med den 19 oktober.

– Nu hoppas vi att vi ska behöva rädda så få som möjligt. Ingen människa borde behöva utsätta sig för den faran de tvingas utsätta sig för på Medelhavet, säger Carina Bergfeldt.

Veckan efter byts de av med Kenan Habul, Erik Wiman och fotografen Andreas Bardell. De två teamen turas om i fyra veckor.

– Det känns viktigt och bra. Det liknar inget annat uppdrag jag någonsin gjort, eftersom vi uttryckligen primärt är sjöräddare och sekundärt journalister. Vårt viktigaste uppdrag är att hjälpa till så gott vi kan.

Vi är inne på vår andra dag av utbildning nu och vi är nig ganska frusna allihop, men utbildningen är så bra och jag är så imponerad av Sjöräddningens arbete, säger Carina Bergfeldt och fortsätter:

– Det är helt fantastiskt att det finns 2000 människor i Sverige som volontärarbetar på det här viset.

Robert Aschberg:
– Jag är djupt hedrad att få åka på det här uppdraget. Min arbetsgivare, MTG, har också visat stort engagemang i flyktingfrågan, därför är jag glad att jag får göra detta för Aftonbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev