Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Journalisterna häckar här i onödan”

Publicerad: 23 januari 2012, 11:10

Socialdemokraternas presschef har gett media beskedet att de ska få information om minsta förändring i händelsutvecklingen. Horderna är journalister är borta, men vissa ger ändå inte upp.

Foto: Resumé

(S) presschef, Fredrik Kornebäck meddelar att han samlat alla pressekreterare och bestämt att man går ut till media med minsta förändring. Flera journalister sitter ändå och väntar vid Sveavägen 68: – Det finns ett par som vill sitta här och dricka kaffe, säger Fredrik Kornebäck.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtFredrik KornebäckDan SvanellSocialdemokraterna

I förra veckan kunde resume.se berätta att Socialdemokraternas högkvarter vid Sveavägen 68 fullkomligen dränkts av journalister.

Det  fanns till och med så många journalister att Expressens politiske  reporter Niklas Svensson höll på att bli ihopklämd i trängseln.

Idag, flera dagar senare, är det betydligt lugnare.

En  bidragande orsak kan vara alltså vara att Socialdemokraternas presschef  Fredrik Kornebäck samlat alla pressekreterare och bestämt att media  ska få kontinuerlig information så fort det sker något nytt i processen.

Horderna av journalister är därmed borta, men det finns alltså några envisa representanter från media kvar inne i huset:
– De får sitta inne och dricka kaffe och jag hoppas att de har det bra, säger Fredrik Kornebäck.

Enligt ett inlägg på Twitter har Niklas Svensson åkt iväg till Thailand.
– Jag har inte sett honom, men jag har inte varit nere i receptionen på ett tag, säger Fredrik Kornebäck.

Han har i dagsläget inga planer på att lämna sitt uppdrag som presschef efter att Håkan Juholt valt att avgå:
–  Jag har inte varit presskontakt åt någon, utan jag har mitt kontor vid  riksdagen och pressekreterarna sitter vid Sveavägen, säger Fredrik  Kornebäck.

Han uppger också att han inte har fått några propåer med jobberbjudanden.

Så det är business-as-usal som gäller med andra ord?
–  Man får tänka på att jag bara har jobbat tre veckor sedan Dan Svanell  hoppade av. Det har varit minst sagt speciella veckor. Så jag vet inte  vad usual är, säger Fredrik Kornebäck.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.