Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Journalistförbundets ordförande slutar

Publicerad: 15 februari 2011, 08:48

Journalistförbundets väljer i maj ny ordförande. Agneta Lindblom Hulthén ställer inte upp till omval. – När jag valdes till ordförande första gången hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle sitta kvar under en sådan lång period, säger hon till Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Svenska Journalistförbundet

Agneta Lindblom Hulthén. Foto: Hans Fredriksson.

Agneta Lindblom Hulthén har varit ordförande för Journalistförbundet sedan 2000.   Nu väljer hon att sluta och förklarar beslutet med hur hennes livs- och familjesituation ser ut. Hennes man drabbades för tre år sedan av allvarliga hjärtbesvär.

– Tidigare var jag privilegierad. Min man är äldre än jag och pensionerad. Han skötte hushållet medan jag skötte mitt jobb, berättar hon.

Hon berättar för Journalisten att hon tycker att det känns vemodigt och svårt att lämna posten men understryker att det finns mycket kunskap i den nuvarande styrelsen.

– Den här styrelsen ser skillnaden mellan det önskvärda och det möjliga. Då blir det faktiskt lättare att uppnå det önskvärda. Jag förstår dem som är missnöjda med lönerna, men vi har faktiskt haft en bättre löneutveckling än jämförbara grupper.

Frilansen Arne König valdes också till vice ordförande vid kongressen 2000. Han har ännu inte tagit ställning till om han vill kandidera till omval.

Journalistförbundets kongress äger rum den 3-6 maj.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.