måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

JP/Politiken sugna på HD/Sydsvenskan

Publicerad: 15 mars 2017, 12:30

Foto: Andreas Elgstrand

Bonniers har under en längre tid velat sälja sina Sydsvenska tidningar. Danska JP/Politikens hus kan bli en naturlig köpare, enligt Medievärlden Premium.

Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénJP/PolitikenBonnierHD-Sydsvenskan

FT

Fredrik Thambert


Redan för drygt två år sedan sades Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad vara till salu. I fjol avslöjade Medievärlden att Mittmedia och gota Media erbjudits köpa de båda tidningarna, men tackat nej. Någon ny lämplig köpare har inte nappat dess. Men nu kan en försäljning finnas i sikte. Det danska mediehuset JP/Politiken, som nyligen köpte 49 procent av Børsen av Bonnier, är sugna på att expandera ytterligare.

I en intervju med Medievärlden Premium säger deras vd Stig Ørskov att HD/Sydsvenskan skulle vara ett intressant förvärv.
– Vi tycker att Sydsvenskan och HD är fina tidningar. Så om de är ute till försäljning så skulle vi helt klart vara intresserade, säger han.

LÄS MER: Sydsvenskan – livet som till salu

Resumé har tidigare avslöjat att JP/Politiken ville köpa upp Stampens tidningar, men fick nobben av Peter Hjörne. Bonniers Sydsvenska tidningar skulle erbjuda en ny möjlighet att slå sig in på den svenska marknaden.

"Ett danskt uppköp av Sydsvenskan skulle vara lika logisk som en svensk försäljning av tidningen till ett danskt mediehus – tillika en stabil och trovärdig ägare. Affären skulle även innebära ett ordentligt steg framåt för Öresundsintegrationen, som inte saknat infrastrukturell närhet men där det fortfarande finns mycket att önska kring den kulturella samförståndsandan" skriver Kvällspostens ledarkrönikör Csaba Bene Perlenberg i en kommentar till uppgifterna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev