Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ju nördigare desto bättre”

Publicerad: 16 maj 2014, 08:01

Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes.

SVT:s nya medie-tvodd ledd av Filip Struwe och Katarina Anderssonhar som mål att konkurrera ut Mattsson Helin podcast. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson välkomnar konkurrensen.


I går rapporterade Resumé att SVT stärker sin mediebevakning med en ny tvodd ledd av Filip Struwe och Katarina Andersson.

– Om chefredaktörerna Thomas Mattsson och Jan Helin kan göra podd, så kan vi. Gubbhöjdarna behöver mer konkurrens på  mediepoddmarknaden tycker vi, skriver reportern Katarina Andersson i ett  mejl till Resumé.

Thomas Mattsson ser enbart positivt på den nya utmanaren.

– Kul! Jag tyckte också att det var roligt när redaktionen på Sveriges Radios "Medierna" gjorde en podd, det finns helt enkelt för få poddar om världens roligaste verksamhet – alltså journalistik. Ju nördigare desto bättre, säger Thomas Mattsson till Resumé och fortsätter:

– Jag skulle exempelvis vilja höra en podd bara om lokaltidningar där man analyserar hur innehållet påverkas av omstruktureringen, hur layoutstyrd produktion syns för läsarna, hur man ska ta betalt i framtiden och vilka bra och dåliga exempel det finns i i omvärlden.

– Vår podd görs lite mer från höften: vi växlar mellan ämnen och är inte så strukturerade, det får bli lite vad det blir när Jan Helin och jag snackar eftersom vi vill ge inblickar i de resonemang som förs i olika sammanhang där vi rör oss.

Fotnot: Du missar väl inte Resumés branschpodd Kommunikationsklubben? Nytt avsnitt kommer i dag!

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.