Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Juholt kände sig hatad av journalisterna

Publicerad: 2 januari 2012, 09:22

Håkan Juholt kände ett hat från journalisterna under drevet i höstas.

Foto: Viggo Cavling.

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt kände ett hat från journalisterna efter att han valde att sitta kvar trots hyresskandalen. Aktuells Margit Silberstein och Ekots Inger Arenander tycker att han överdriver.


Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Ekot tog idag, måndag, tempen på hur politiska kommentatorer ser på Håkan Juholts utspel om att han kände ett hat från journalisterna.

Inger Arenander håller visserligen med om att det var en väldigt uppskruvad stämning, men tycker ändå att Håkan Juholt går för långt när han påstår att det uppstod ett hat från vissa journalister som suttit i flera timmar och väntat på besked:

– Det är klart att Håkan  Juholt utsattes för en enorm press i samband med hyresersättningen, budgetmotionen och alla olika händelser som pågick. Men det är ju hans upplevelse så att säga. Jag upplever inte att det fanns ett hat eller ett förakt mot honom, säger hon.

Hon får medhåll från Margit Silberstein:

– Ja, det var en uppskruvad stämning, precis som Inger säger. Men hat eller förakt är väldigt starka ord, säger hon.

Hon menar också att det varken är hat eller kärlek som driver journalister gentemot enskilda partier eller partiledare och att en bidragande orsak till stämningen snarare kan ligga i att socialdemokraterna är ett parti i kris:

-- Då ser man verkligheten på ett visst sätt. Partiet får ett sorts tunnelseende, säger Margit Silberstein.

Hon pekar också på en uppiskad stämning bland bloggare hos partiet:

– Det är ett väldigt hat mot dem som uttrycker en oro för vad som händer inom partiet. Då kallas man för högersosse, säger hon.

Ekot frågar Margit Silberstein om hon kände en besvikelse efter att Håkan Juholt valde att inte avgå:

– Det är fel ord, men det är sant att jag var övertygad om att han skulle avgå utifrån den bilden vi hade då. Den bilden redovisades även av Studio Ett samma dag, säger hon.

Inger Arenander tycker också att besvikelse är fel ord:

-- Snarare var den en väldig uppladdning, men att utgången skulle vara självklar var långtifrån sant, säger hon.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.