Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Juholts presschef hoppar av

Publicerad: 30 januari 2012, 15:15

Socialdemokraternas presschef, Fredrik Kornebäck, väljer att hoppa av sitt uppdrag efter att det står klart att Håkan Juholt ersätts av Stefan Löfvén som ny partiledare för Socialdemokraterna.

Foto: Resume.

Resume.se kan berätta att Socialdemokraternas presschef, Fredrik Kornebäck, väljer att hoppa av sitt uppdrag. Han har dock inte klart med något nytt: – Det känns naturligt att sluta i och med att Håkan Juholt rekryterade mig, säger han.


Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvénHåkan JuholtFredrik KornebäckSocialdemokraterna

Fredrik Kornebäck har precis meddelat sitt beslut till chefen för Analys & Opion, Nina Wadensjö.

Men  enligt honom fattade han sitt beslut redan i måndags förra  veckan. Beslutet kändes ganska självklart, enligt Fredrik Kornebäck:
–  Det känns som ett naturligt steg att ta i och med att Håkan Juholt har  slutat. Det var ändå han som rekryterade mig, säger Fredrik Kornebäck.

Enligt  honom gick det hela till så att Håkan Juholt ringde upp honom och  frågade om han skulle börja som presschef.

Men Fredrik Kornebäck var  ganska tveksam:
– Då jag slutade under våren var det nog många som kände  till att jag inte hade några större planer på att återvända, men Håkan  Juholt övertygade mig, säger Fredrik Kornebäck.

Du har inte känt något på Stefan Löfvén så att säga?
– Inte som personalärende, utan det hela har hanterats av Nina Wadensjö, säger Fredrik Kornebäck.

Han känner sig ändå positiv till att If Metalls ordförande går in som ny partiledare för Socialdemokraterna.
–  Jag har ett förflutet som journalist i tio år, varav många år på Dagens  Arbete. Så därför känner jag IF Metall väl och det är också ett förbund som  jag gillar. Därför känns det naturligtvis extra kul att någon från Metall blir ny partiledare, säger Fredrik Kornebäck.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.