Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

"Juryn har gjort ett uruselt arbete"

Publicerad: 9 Mars 2011, 10:08

”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” nominerades inte till Guldspaden. Nu hoppar en av bokens författare, Thomas Sjöberg, av Gräv 2011. – Jag tycker inte vår granskning blir tagen på allvar, säger han till Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Thomas SjöbergGuldspaden

Författaren skulle ha medverkat i en av programpunkterna på Gräv-seminariet i Växjö, ”Vad är skillnaden mellan gräv och skvaller”. Nu hoppar han av i protest mot att boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” inte nominerats till Guldspaden.

– Jag tycker att juryn har gjort ett uruselt arbete. Det är snudd på skandal att den mest uppmärksammade svenska boken i modern tid inte blir nominerad, säger Thomas Sjöberg.

Till Journalisten säger Thomas Sjöberg också att han inte tycker att boken blivit tagen på allvar.

– Kalla faktas granskning av Walter Sommerlath är nominerad, att då inte nominera vår granskning av kungahuset som dessutom gäller den sittande statschefen tycker jag är otroligt konstigt. Jag är medveten om att jag talar i egen sak, men jag begriper inte hur ett sådant avslöjande inte kan uppmärksammas med en nominering.

Hanna Stjärne, ordförande i Guldspadejuryn, vill inte kommentera beslutet att inte nominera ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”. Hon understryker också att juryn är helt fristående från Grävseminariet och Föreningen Grävande Journalister.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Thomas SjöbergGuldspaden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.