lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Jurytrubbel i Guldnyckeln

Publicerad: 18 februari 2011, 14:41

Jurysammansättningen i kategorin sökmarknadsföring i Guldnyckeln kritiseras på nätet. Alla fem nominerade bidrag har en representant i juryn. – Det förekommer inget fusk, det har jag inga tvivel om, säger Johan Blomström, vd för Guldnyckeln till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Guldnyckeln

CS

Christian Ström


Magnus Bråth, som arbetar som sökmotorspecialist i Costa Rica för Pineberry, kritiserar i ett inlägg på naknasanningen.com tävlingen då alla de fem projekten i tävlingen har representanter i juryn. Han skriver:

Är det verkligen en slump att de enda nominerade företagen har representanter i Juryn? Jag tror inte jag hört talas om någon seriös tävling där man kan vara både jury och tävlande. På Guldnyckeln har man däremot inga som helst sådana betänkligheter. Här tycker man det är ok att genomföra en tävling där alla inblandade ska sitta och bedöma hur ”bäst” dom är.”

Johan Blomström, vd för Guldnyckeln, har inte läst inlägget men motsätter sig påståendet att det skulle förekomma jäv i tävlingen.

– Du kan inte vara med och diskutera ett bidrag som du har jäv i. Röstningen är sluten och du kan inte rösta på ett bidrag som du har del i. Jag har inga tvivel om att det skulle förekomma fusk, säger Johan Blomström till Resume.se.

Även om man på så sätt lyckas undvika direkt fusk kvarstår dock ett problem i att juryn inte fulltaligt kan diskutera ett enda av de nominerade bidragen.

Johan Blomström välkomnar fler bidrag till tävlingen och menar att det faktum att alla bidrag som i år är nominerade beror på en hög kompetens hos just de här företagen.

– Det är väl så att de är väldigt duktiga på att tävla och har skickat in många bra bidrag. Det är klart att det är önskvärt att det var en större spridning, jag kan bara uppmuntra fler företag att skicka in bidrag, säger han till Resume.se.

Sökmarknadsföringspriset

Juryn:

Sara Andersson, Search Integration, gruppansvarig

Oscar Watz, Relevant Traffic

Annika von Schlieben, Ving

Johnny Cederlund, Popyoular

Nominerade bidrag:

Relevant Traffic Sverige – Swedbank AB – Under Eken

Search Integration – BabyBjörn – BabyBjörn webbplats

Relevant Traffic Sverige – Bokus AB – Bokus Student

Relevant Traffic – Eksportutvalget for fisk (EFF) – Svenskt kött blir norsk fisk

Relevant Traffic – Sverige Bygger – Sverige Bygger 2010

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev