Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

K-G Bergström prisad av SVT

Publicerad: 18 december 2007, 15:23

Plötsligt händer det. I lördags vann K-G Bergström sitt första journalistpris någonsin. – Det kom som en blixt från klar himmel, säger han till Resume.se.


K-G Bergström. Foto: SVT.

K-G Bergström, 62, är en av landets ledande politiska reportrar och har under hösten haft framgångar med sitt intervjuprogram ”Rakt på med K-G Bergström”, som lockat drygt 600 000 tittare per vecka.

Efter den inledande succén i höstas med 875 000 tittare i första programmet, då Fredrik Reinfeldt gästade studion, bestämde SVT-ledningen snabbt att låta ”Rakt på” fortsätta i vår.

Och Bergströms interna status är större än någonsin.

På SVT:s personalfest för nyhets- och samhällsavdelningen i lördags fick ”Rakt på” priset Årets program.

Faktum är att det var något av en milstolpe i hans karriär.

– Det är första gången jag får ett pris som journalist. Det känns fantastiskt, jätteroligt. Jag hade ingen aning om att det priset fanns. Det kom som en blixt från klar himmel, säger K-G Bergström.

Trots hyllningarna och höstens succé är han ödmjuk inför vårsäsongen som startar den 15 januari. Han tror inte att höjdarsiffran på 875 000 tittare går att upprepa.

– Då hade vi Reinfeldt som gäst och det kommer vi inte att ha igen i vår. Jag tror att genomsnittsnivån kommer att sjunka något. Men man får inte bli besatt av tittarsiffrorna, de får inte bli ett självändamål, säger han.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.