Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Käftsmäll för Radiotjänsts nya vd

Publicerad: 18 april 2012, 13:33

Stefan Hämäläinen, ny vd för Radiotjänst.

I morse presenterades Stefan Hämäläinen som ny vd för Radiotjänst. Samtidigt avslöjade Resume.se att tv-avgiften med stor sannolikhet skrotas och att Radiotjänst kan läggas ned år 2014. – Man ska inte ta ut sorger och olycka i förtid, säger han.


Stefan Hämäläinens första dag som officiellt tillträdande vd på Radiotjänst drabbades av en osannolikt dålig tajming. Samtidigt som pressmeddelandet gick ut kunde Resume.se avslöja att det finns en blocköverskridande enighet om att radio- och tv-avgiften bör skrotas till förmån för skattefinansierad public service.
– Att det pågår en public service-utredning är ingen överraskning för mig. Men att det här utspelet skulle komma just idag visste man ju inte. Det kommer ske mycket under de närmaste månaderna, säger han.  

Följden blev att han har fått ägna en stor del av dagen åt att svara på mediernas frågor, men så mycket reaktioner på nyheten från kamrater och anhöriga har det inte blivit.
– Halva dagen har jag tillbringat på Radiotjänst. Så jag har inte hunnit möta så mycket gamla medarbetare, säger Stefan Hämäläinen.  

Hur kommer det sig att du tar jobbet när möjligheten till nedläggning redan 2014 finns med på kartan?
– Man ska inte ta ut sorger och olycka i förtid, man planera för olika scenarier och vara förberedd. Man kan inte heller släppa utvecklingsfokuset i verksamheten bara för att det dyker upp olika spår i media. Det förändrar inte min syn på jobbet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.