Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kakan Hermansson sågar Sommar i P1

Publicerad: 4 juni 2014, 06:13

Kakan Hermansson.

Foto: Blanca Sjöstedt.

Kakan Hermansson sågar Sommar i P1 för bristande mångfald. Ica-Jerry hyllar Zlatan och Facebook köper finska Pryte. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

ICA-JerryFacebookKakan Hermansson

Kakan Hermansson sågar Sommar i P1
Medieprofilen och konstnären Karin "Kakan" Hermansson, som själv ska sommarprata i år, attackerar Sommar i P1 för bristande mångfald.

– Var är alla rasifierade? Det gör mig fruktansvärt förbannad över att se hur många vita vi är som sitter här. Vi representerar inte Sverige. Ska man plocka in Baker Karim och Linda Pira och sen vara nöjda med det? Fatta hur många kulturproducenter och liknande som finns i Sverige. De spelar helt avgörande roller som vi inte ser. Om Sveriges Radio ska vara en demokratisk instans så ser inte sommarpratarna ut så här, säger hon till SVT.

BBC News gör stora nedskärningar
500 personer förväntas förlora jobbet på BBC News när nya besparingar ska göras. BBC News, som har runt 8000 anställda, gjorde sig av 140 personer vid årsskiftet 2012/13 och ytterligare 75 personer förra året, skriver The Guardian.

Facebook köper finländska Pryte
Facebook köper det finländska bolaget Pryte. Enligt Facebooks talesperson Vanessa Chan kommer köpet att ske senare denna månad. Köpesumman har inte avslöjats. Pryte utvecklar en tjänst som gör det lättare för mobiltelefonanvändare i fattiga delar av världen att använda trådlösa appar på internet. Trots att Pryte bara funnits i ett år och ännu inte har presenterat sin tjänst anser alltså Facebook att bolaget har värdefulla erfarenheter av branscher och kontakter med mobiloperatörer i tillväxtekonomier, rapporterar TT.

TV 7 slår inte Sjuan
TV 4-gruppen kan fortsätta att kalla en av sina kanaler för Sjuan sedan ett angrepp mot varumärket avslagits av Patent- och registreringsverket, PRV. Det var Lotsatorgruppen som äger TV 7 som menade att begreppen kunde förväxlas. Men enligt PRV är det enda särskiljande för TV 7 dess logotyp och de språkliga likheterna med Sjuan inskränker sig till associationen till siffran sju. Därför anses varumärkena inte förväxlingsbara, skriver Siren.

Ica-Jerrys Zlatan-hyllning
Jerry i Ica-reklamen har gjort en kopia av Zlatan Ibrahimovic Volvo-reklam med tillhörande version av den svenska nationalsången. I stället för ett jaktvapen har Ica-Jerry en scanner i sin hand och siktar på fetaost. Och i stället för kasta sig i en isvak, som Zlatan gör i originalreklamen, tar Ica-Jerry ett fotbad, skriver Nyheter24.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.