Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kallur till OS – som tv-expert

Publicerad: 25 juli 2012, 12:28

Susanna Kallur, expert i rutan.

Foto: SVT.

Det blev inget OS-deltagande på 110 meter häck för skadedrabbade Sanna Kallur. Men hon är i London ändå – som nybliven friidrottsexpert i SVT. – Vi tycker att det är jättebra för publiken. Ju fler initierade kommentarer svenska folket kan få desto bättre, säger SVT:s OS-projektledare, Åsa Edlund Jönsson till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Sanna KallurSVTSusanna Kallur

Sanna Kallur ville så gärna till OS, men satsningen höll inte – kroppen sa ifrån. I stället blir hon friidrottsexpert på plats i SVT:s OS-studio. Hon gjorde debut som SVT-expert under EM i Heldingfors tidigare i somras. Nu får hon förnyat förtroende i rutan.

–      Det blir över 100-metersfinalen, hennes egen gren då – 100 meter häck för damer – och sedan har vi lite andra tankegångar. Men hon ska sitta i studion, helt enkelt, berättar SVT:s OS-projektledare, Åsa Edlund Jönsson, för Expressen och fortsätter:

– Hon har ju god erfarenhet av att springa 100 meter. Då får hon komma in och förstärka lite eftersom det blir stor hausse kring 100-metersfinalen. Vi har ju Kajsa Bergqvist och Anders Gärderud på plats. Så Susanna Kallur kommer att vara i studion med André Pops och därifrån kan hon göra analyser, uppföljningar, svara på tittarfrågor och allt man kan tänka sig.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.