Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

”Kan bli fråga om polisanmälan”

Publicerad: 27 Januari 2014, 12:38

Elisabet Höglund.

Hatvågen sköljer över Elisabet Höglund efter hennes Aftonbladet-krönika i dag om asylinvandring. Nu överväger hon och tidningen att polisanmäla mejlet där det bland annat står: "Varför dog du inte i cancer?".


Ämnen i artikeln:

Elisabet HöglundAftonbladet

Elisabet Höglund fick mejlet i morse efter sin Aftonbladet-krönika i dag om asylinvandring.

Hon säger till Resumé att texten har väckt alla näthatare, rasister och frälingsfientliga element till liv.

– Jag har redan kontakt med Aftonbladets HR-chef och det kan bli fråga om polisanmälan, säger Elisabet Höglund.

I våras utsattes hon också av näthatare som önskade att hon var död. De kallade henne "surfitta", "hora" och undrade varför inte cancern dödat henne.

– Då polisanmälde Aftonbladet hat-mejlen men polisen struntade i att inleda en förundersökning eftersom man inte tyckte att dödshoten var så tydliga (!).

Elisabet Höglund har skickat hatmejlet i fråga till Resumé. Mejlet har rubriken: "Varför dog du inte i cancer?" och lyder så här:

”Hur fan kan du skriva som du gör i dagens aftonlögnen?????? Varför i helvete ska täby bygga bostäder åt negrer för?????vi bygger ju inte åt våra egna ungdomar...är negrerna mer värda än dom svenska ungdomarna???gamla dör på ålderdomshem. Folk dör i sjukvården på grund av pengar...varför ska vi bygga till negrerna..kan du svara din äckliga hora.om inte cancern tar dig.kommer nån snart göra det 100 procent..såna som dig förtjänar inte och leva......”.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.