Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Kan förändra hur vi ser på jämställdheten”

Publicerad: 22 januari 2014, 14:39

Annika Lantz.

Foto: Blanca Sjöstedt.

Annika Lantz romandebut, som Resumé tidigare skrivit om, sker i maj, enligt TT. – Det händer någonting i boken som kan komma att förändra hur vi ser på hela jämställdhetsutvecklingen, har hon tidigare sagt till Resumé.


Annika Lantz har tidigare skrivit en självbiografisk  mammabok och en renodlad humorbok.

Snart kommer romanen "Det elfte budet", som släpps i maj, skriver TT.  

Annika Lantz har en del likheter med sin romanfigur Kristina Poppel – radioprofil och ”slentrianfeminist”.

Annika Lantz skildrar en feministisk rörelse som växer fram i  världens mest jämställda land bara ett år före valet, enligt TT.

– En fiktiv roman som är satirisk. Men jag kan avslöja att det händer  någonting i boken som kan komma att förändra hur vi ser på hela  jämställdhetsutvecklingen, sa Annika Lantz till Resumé i en intervju 2012 och fortsatte:

– Jag har använt material från intervjuer jag har gjort och situationer  jag upplevt. I boken finns det konkreta citat från makthavare och  politiker, det står inte deras namn utsatt bara. Det är intressant att  deras citat passar så bra in i ett satiriskt sammanhang, då kan man ju  ifrågasätta om det faktiskt är satir. Det är fascinerade hur väl folks  uttalanden passar in i en helt sjuk kontext.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.