Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kanal 5 gör verklighet av Zlatans idé

Publicerad: 1 oktober 2014, 12:25

Kanal 5 sänder en dokumentär om Zlatan – efter en idé av Zlatan själv.

Under mer än ett halvårs tid har ett team från Kanal 5 fått unik tillgång till Zlatan Ibrahimovic – och hans pappa. Nu släpper kanalen dokumentären ”Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål”. Idén till dokumentären kom från Zlatan själv.


MH

Magnus Helander


Dokumentären ska sändas i två delar på bästa sändningstid, i samband med Sveriges EM-kvalmatcher som också sänds i Kanal 5. Den första delen visas den 8 oktober klockan 20 och den andra delen den 13 oktober samma tid.  

– Det här är berättelsen om hur ett 82-årigt svenskt målrekord kunde slås, och om den exceptionelle och karismatiske idrottsman som gjorde det. Det var Zlatan som födde idén att göra den här dokumentären och vi tillbringade många timmar tillsammans för att sätta ambitionen. Producenten och regissören Tomas Axelsson har tagit måldokumentären till en helt ny nivå. Mycket tack vare en enastående insats från far och son Ibrahimovic. Jag är stolt och tacksam över slutresultatet, säger Calle Jansson, exekutiv producent för dokumentären och kanaldirektör på SBS Discovery TV som äger Kanal 5.

– Idén till den här dokumentären kom från Zlatan själv.  Och jag som känner honom sedan länge har sällan sett honom så ärlig och öppenhjärtig i ett liknande medialt sammanhang. Zlatan har själv sett den och är mycket nöjd med resultatet, säger Lars Richt, landslagschef.

Även Zlatans största supporter, pappan Sefik Ibrahimović, intervjuas om relationen med sin son.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev