Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kanal 5: "Över förväntan"

Publicerad: 16 januari 2008, 10:52

Premiären för Carolina Gynnings nya program ”I huvudet på Gynning” sågs av 395 000 tittare, och fick topprating i målgruppen 15-44 år. –   Superviktigt för oss, säger programchefen Lars Beckung.


Carolina Gynning. Foto: Kanal 5.

Kanal 5 har marknadsfört Carolina Gynnings program hårt. I går klockan 21.00 sändes första avsnittet – och tittarintresset överträffade kanalens förväntningar.

395 000 tittare totalt. Men viktigare för Kanal 5 var hur det slog i målgruppen. Ratingen på 7 procent i målgruppen 15-44 år får programchefen Lars Beckung att dra på smilbanden.

– Det är över det vi estimerat. Programmet har fått mycket uppmärksamhet och vi har varit känt oss mycket nöjda med programserien. Därför känns det väldigt kul att vi kunde leva upp till högt ställda förväntningar, säger Lars Beckung.

Hur viktigt var det för Kanal 5?
– Superviktigt. Man har en magkänsla men vet aldrig innan hur det ska gå, så det känns jättebra nu.

Carolina Gynning har tidigare sagt att hon vill göra fler avsnitt. Får hon det nu?
– Vi ser samarbetet med Carolina som långsiktigt. Hon är en viktig profil för oss. Det är lite tidigt att säga efter ett avsnitt, men vi är jättenöjda med serien och det här är en indikation på att upplägget fungerar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.