måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kändisdjungelns haveri ökar chansen för Knaves tablå

Publicerad: 15 september 2009, 04:57

Det är TV3:s stora premiärvecka. Och programdirektör Anders Knave ser med viss tillförsikt fram mot utmaningen. Särskilt sedan Kändisdjungeln rasat.


PW

Peter Willebrand


Anders Knave, veckans premiärman.

Ett format som går bättre än väntat, och ett som går sämre än väntat på TV4.
En stabil måndagsstart för Kanal5 med Färjan3.
Det är vad TV3 har att spänna musklerna mot när man lanserar nya format som Svenska Hollywood-fruar, Sveriges fulaste hem och Superstars den här veckan.

Och om Kändisdjungeln fortsätter att underleverera får Anders Knave och TV3 en öppning i tablån.
– Idol har fått en bra start, hantverket är riktigt starkt. Men Kändisdjungeln avslöjar brister, bedömer han konkurrensen från TV4.

Han verkar uppriktigt förvånad över vad han beskriver som brister i produktionen.
– Det är en av mina personliga favoriter bland de stora formaten. Men man kan diskutera hantverket i just det här fallet, det har säkert bidragit till tittartappet under lördagen och söndagen, säger han.

Samtidigt är det inte något som han beklagar:
– Utifrån konkurrensperspektiv gör i alla fall starten för Kändisdjungeln att man kan hoppas på lite bättre andelar i primetime.

Kändisdjungeln i all ära: TV3: stora fajt är Superstars vs Idol som ska gå ”head on” i 20.00-sloten tisdag-torsdag de närmaste veckorna.

Men Anders Knave vill tona ned bilden av ett ”direkt motstånd.”
–Satsningen på Superstars är en del i en större förbättring av vår slot. Vi mäter oss inte primärt mot andra. Vi vill ge och är övertygade om att vår 20-slot kommer att ger mer i utdelning. Och vi är jättenöjda med vad vi sett av de olika episoderna. Det borde finnas ett stor initialt intresse.

Samtidigt visar ju inte minst format som Kändisdjungeln att publiken sviker väldigt snabbt?
–Tittarna är väldigt snabba idag och det krävs en hög kvalité för att få dem att stanna. Det handlar dels om att skapa ett förhandsintresse för första episoden, dels måste tvåan och trean fungera.

Vad hoppas du själv på?
– Jag har varit med i branschen för länge för att göra den typen av bedömningar. Vad jag än tippar så blir det fel. Men jag tror att vi får bevis för att Superstars fungerar i den breda målgruppen åldern 15-50 år, den vi hela tiden satsat på.

Gänget som tar upp kampen mot Idol. Foto: TV3

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev