Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kanervas sex-sms ska publiceras

Publicerad: 27 mars 2008, 14:20

Den finska veckotidningen Hymy har beslutat att publicera några av de sms som utrikesministern Ilkka Kanerva skickat till den erotiska dansösen Johanna Tukiainen. Hon vände sig till tingsrätten för att stoppa publiceringen, men det var förgäves.


Ilkka Kanerva.

I nästa vecka avser den finländska veckotidningen Hymy publicera en del av de sms som utrikesminister Ilkka Kanerva skrivit till Johanna Tukiainen.

Tidningen ska enligt Hufvudstadsbladet ha tillgång till ett tiotal av textmeddelandena, och Hymys chefredaktör Esko Tuulusto säger att beslutet att publicera fattades för att få stopp på ryktena om innehållet.

– Vi gör inte politik utan vi fattade beslutet på rent journalistiska grunder. Mer tänker jag inte kommentera publiceringen på förhand, säger Tulusto till FNB, enligt Hufvudstadsbladet.

Johanna Tukiainen protesterade och tog i morse ärendet till Helsingfors tingsrätt för att stoppa publiceringen. Men i dag på eftermiddagen förkastade tingsrätten hennes ansökan.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.