lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Känner ”bitterhet och hat” – undanber sig avtackning

Publicerad: 17 maj 2013, 07:26

Foto: Rickard Kilström.

DN-veteranen Sigge Anderberg, som går i pension, är upprörd på ledningen. Han nobbas avgångsvederlag eftersom han oturligt nog sa upp sig strax innan sparpaketet med avgångsvedelagen annonserades. Han känner sig uselt behandlad – i stället för 17 månadslöner får han bara tre, efter lång och trogen tjänst.

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

MH

Magnus Helander


Sigge Anderberg har jobbat 32 år på DN – som redigerare, förstasideredaktör, nyhetsreporter,  New-York-korrespondent, inrikeschef, DN.se-chef och nyhetsredaktör. Han har även även  suttit i redaktionsledningen.

Den 62-årige DN-veteranen har haft en extrem otur. Han har väntat i flera år på avgångsvederlag – men när det väl kom nu i våras blev han utan.

– Jag har hoppats kunna sluta med avgångsvederlag i flera år, men till slut orkade jag inte vänta längre utan sa upp mig. Några veckor senare kom sparpaketet med avgångsvederlagen. Jag får inget eftersom jag sa upp mig innan. Rent formellt har inte ledningen gjort något fel. Men det finns en mänsklig aspekt också, därför tycker jag att de skött det här uselt. Jag känner mig blåst, säger Sigge Anderberg till Resumé.

Häromdagen skickade han ut ett mejl till redaktionen där han gav utlopp för sin ilska:

”Eftersom jag mest känner bitterhet och hat undanber jag  mig all eventuell avtackning i samband med min pensionering om några  veckor.”

Runt 80 tjänster ska bort på DN.

Resumé har sökt DN:s vd Gunilla Herlitz och redaktionschefen Caspar Opitz.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev