Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Känner mig väldigt hedrad”

Publicerad: 11 mars 2015, 12:21

Anette Novak.

Foto: Swedish ICT.

Det blev som väntat Anette Novak som ska leda den mediepolitiska utredningen som bland annat ska leda till ett förnyat presstöd. Därmed avslutas bland annat hennes uppdrag i Sveriges Radios styrelse.


Ämnen i artikeln:

Anette NovakAlice Bah Kuhnke

Under en pressträff på onsdagen presenterade kulturminister Alice Bah Kuhnke personen som ska leda den mediepolitiska utredningen. Som Svenska Dagbladet avslöjade redan igår blir det Anette Novak, vd på Interactive Institute Swedish ICT. Hon har tidigare bland annat varit chefredaktör på Norran och jobbat på Stockholm City.

I och med utnämningen hoppar hon med omedelbar verkan av styrelsen i SR för att undvika jäv.
– Anette har ägnat mycket tid åt mediernas digitala utmaningar och har god insyn i public service roll och påverkan på medielandskapet. I och med detta utnämnande har vi noggrant gått igenom hennes uppdrag, och sett över vilka som kan vara störande. Däribland uppdraget i Sveriges Radios styrelse, som avslutas i och med detta, säger Alice Bah Kuhnke på pressträffen.

Anette Novak:
– Jag känner mig väldigt hedrad. Det här är ett mycket komplext och svårt uppdrag. Men det är också väldigt nödvändigt. Vi kan inte fortsätta som det ser ut. Med de direktiv som finns ska vi göra en insats för att nå en ännu starkare demokrati. Det här är något som jag har brunnit för länge.  

På pressträffen sade hon också att digitaliseringen just nu utgör ett hot mot många medier, men också en stor möjlighet.  
– Om vi kan vi sätta den kraften bakom det här kan vi få en ännu starkare demokrati.

Kulturminsiter Alice Bah Kuhnke meddelar att hon förväntar sig "tuffa och tydliga" förslag från den nya mediepolitiska utredningen som ska redovisas den 30 april 2016.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.