Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kaplan delar ut två miljoner kronor till ägarna

Publicerad: 4 december 2012, 14:41

Foto: Pressbild.

Kaplan RM har full fart. Resultatet efter finansiella poster, finansnettot, närapå fördubblas från cirka 2,9 miljoner kronor drygt 5,3 miljoner kronor under motsvarande period året efter. Bolaget bedömer att utsikterna är ”mycket goda” inför det kommande räkenskapsåret.


Ämnen i artikeln:

Kaplan

Kaplan RM konstaterar att affärerna har utvecklats mycket väl under det  gångna räkenskapsåret samt att bolaget har upplevt en ”stark tillväxt”.

Bolaget har brutet räkenskapsår och redovisar en nettoomsättning på nära  45,5 miljoner kronor för det senaste räkenskapsåret, som sträcker sig  mellan den 31 augusti 2011 till den 1 september i år.

Detta kan jämföras med motsvarande period förra året då nettoomsättningen landade på cirka 38,3 miljoner kronor.

Resultat efter finansiella poster steg också i takt med att  nettoomsättningen ökade – från 2,9 miljoner kronor förra räkenskapsåret  till 5,3 miljoner kronor nu.

Utdelningen innebär att bolagets soliditet sjunker till 55,5 procent,  men Kaplan RM gör bedömningen att likviditeten kan upprätthållas på en:  ”likaledes betryggande nivå”.

Löner och ersättningar till styrelse och vd går från nära 2,7 miljoner  kronor under det föregående räkenskapsåret till drygt 2,1 miljoner  kronor i år.

Johan Nordenström tog över som vd för Kaplan RM i maj förra året - han är son till grundaren Marianne Kaplan:
– Även om det var läskigt att kliva in som mammas pojke på kontoret, så är jag trefaldigt stolt. Speciallt idag när vi har fantastiska siffror att visa upp, säger han i en kommentar.

Kaplan RM är ett så kallat relationsmarknadsföringsbolag med fokus på analys, strategi och teknik. Bolaget arbetar idag med cirka 25 nordiska storbolag. Målet är att med  hjälp av tjänster och olika crm-program (kundstödsprogram) hjälpa  kunderna att utveckla nya kundrelationer samt förstärka redan  befintliga sådana.

Men trots omsättningsökningen och den ökade vinsten har företaget stått  för en blygsam ökning på personalsidan - antalet medarbetare har gått  från 19 till 21 personer under det gångna räkenskapsåret.

Företaget konstaterar att man har kunna dra nytta av en tuffare  konjunktur i det att: ”när tiderna i omvärlden är ekonomiskt tuffa, ökar  många större bolag sina satsningar på existerande kundrelationer”.

Kaplan RM bedömer därför att utsikterna är ”mycket goda” för det kommande räkenskapsåret.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Kaplan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.