Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Karin Olsson till attack mot Martin Jönsson

Publicerad: 12 november 2012, 16:28

Karin Olsson.

Foto: Pressbild.

Expressens kulturchef, Karin Olsson, går till hård attack mot SvD:s kulturchef Martin Jönsson för sättet han sagt upp litteraturkritiker på.


Ämnen i artikeln:

Expressen KulturKarin OlssonMartin JönssonSvD Kultur

Expressens kulturchef, Karin Olsson, skriver i en kulturartikel i den  egna tidningen att de uppsägningar som har skett på Svenska Dagbladets  kulturredaktion "verkar tillhöra de mest osentimentala".

"Där har kulturchef Martin Jönsson och litteraturredaktör Lina Kalmteg nu verkställt en grundlig utrensning av kritiker. Inte genom personliga möten. Inte genom telefonsamtal. En lång rad kritiker, minst ett tiotal (varav flera har medarbetat i  decennier på framträdande positioner), har i stället fått beskedet i ett  formellt standardbrev."

Hon skriver vidare att Jönsson och Kalmteg i brevet menar att de ska  förändra litteratur-och fackboksbevakningen och satsa på färre kritiker.

"Jönsson och Kalmteg måste förstås utforma verksamheten efter eget huvud  och både ta farväl av och rekrytera nya skribenter. Men en lojal  kritiker förtjänar mer än avsked på grått papper."

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.