Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Karin Pettersson ny kolumnist i Aftonbladet

Publicerad: 15 juni 2018, 08:34

Foto: Pressbild

Aftonbladets tidigare politiska chefredaktör ska skriva om teknikens påverkan på demokratin.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetKrönikörKarin Pettersson

2016 tilldelades Karin Pettersson Nieman-stipendiet och har sedan dess studerat journalistik och teknik på de amerikanska lärosätena Harvard och MIT. Under den här perioden forstatte hon som politisk chefredaktör för Aftonbladet, men lämnade den posten tidigare i år.

Nu blir hon ny kolumnist för Aftonbladet och kommer att skriva om teknik, demokrati och hur den digitala revolutionen påverkar samhället.

– I USA fick jag studera för några av världens ledande tänkare när det gäller hur teknik förändrar förutsättningarna för demokratin. Jag blev besatt av att begripa detta historiska skeende som en berättelse om makt och demokrati, och hur vi alla påverkas. Det här är en av vår tids största stories och det känns roligt att få skriva om den i Aftonbladet, säger Karin Pettersson.

Sedan i februari i år har hon varit Director of Public Policy i Schibsted och dess mediedivision, och haft i uppdrag att tänka strategiskt kring koncernens relation till teknikjättarna och omvärlden.

– Karin Pettersson har ett uppdrag att bevaka demokratifrågor och verka för journalistikens frihet och förutsättningar. Därför är det väldigt roligt att få välkomna henne tillbaka som medarbetare i Aftonbladet. Hon brinner för hur de stora internationella plattformarna påverkar vår demokrati och hon är en driven skribent med stark relation till våra läsare, säger Lena K Samuelsson i en kommentar.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.