Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Karin Winther får toppjobb som kreativ chef

Publicerad: 25 oktober 2013, 11:21

Karin Winther.

Foto: Pressbild.

Karin Winther blir ny kreativ chef och producent på Pocket Entertainment, sedan i somras en del av produktionsbolaget Anagram sedan. Hon kommer närmast från SVT-serien ”von Svenssons kläder” och har även varit programledare för Hype, Fashion och Kulturnyheterna.


Ämnen i artikeln:

Karin WintherSVTPocket Entertainment

Pocket Entertainment har en ny vd sedan ett par månader – Elin Sandström Lundh.

Hon kom närmast från en roll som produktionschef på samma bolag.

Nu står det alltså även klart att Karin Winther går in som kreativ chef och producent på Pocket Entertainment.

–  Vår affärsidé grundar sig på ett kvalitativt innehåll och kreativa  medarbetare vilket gör att Karin Winther passar väldigt väl in hos oss,  säger Elin Sandström Lundh, vd på Pocket Entertainment i en kommentar.

Felix  Herngren startade Pocket Entertainment ihop med bland annat Kristian  Luuk, men Anders Jansson och Johan Wester köpte bolaget via sitt egna bolag  Anagram genom en riktad nyemission på fem miljoner kronor i somras.

Karin  Winther kommer närmast från SVT-programmet ”von Svenssons Kläder”, men  har också haft programledaruppdrag för Hype, Fashion och  Kulturnyheterna.

Hon har också arbetat som inslagsproducent och kvällsredaktör.
–  Jag ser verkligen fram emot det här – Pocket Entertainment är just nu  inne i en spännande utvecklingsfas och är ett bolag som ligger i  frontlinjen för digital tv-produktion. Tillsammans med ett så gediget  företag som Anagram känns det klockrent. Det är verkligen ett drömjobb,  säger Karin Winther.

Anagram är verksamt inom film och tv sedan  början av 2000-talet – övriga bolag som ingår är, förutom Pocket  Entertainment, Anagram Live och Anagram Film & TV.

Bolaget producerar även innehåll för exempelvis surfplattor och smarta telefoner.

–  Detta är ett steg i helt rätt riktning för hela koncernen, Vi  fortsätter att bygga våra tre bolag med de bästa medarbetarna och vill  med det naturligtvis vinna ytterligare marknadsandelar, säger Mats  Alders, CEO på Anagram i en kommentar.

Pocket Entertainment drog  igång 2011 och har bland annat gjort produktioner som ”Rebecca Stella”,  ”Blå Linjen”, ”Blomsterflickan” och ”In it to win it”.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.