Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Katastrofsiffror för Canal+ sänker TV4

Publicerad: 11 juli 2012, 09:55

TV4 AB ökar sin omsättning med 27 procent till 3,5 miljarder kronor, enligt ett färskt bokslut. Men rörelseresultatet faller från 569 till 384 miljoner. Det stora sorgebarnet är Canal+, snart C-more, som gör ett katastrofresultat och backar med mer än en kvarts miljard kronor till en förlust på 295 miljoner.


Trots att reklammarknaden går riktigt bra, så minskade TV4 sin  rörelsemarginal under 2011. Reklamintäkterna växer visserligen från 2,2  miljarder till 2,5 miljarder men programkostnaderna ökade de med. TV4  har satsat på att köpa in program och ökade sitt lager med nära 20  procent, till ett värde av 1,1 miljarder.  Man har också beställt, men  inte betalt, program för 3,2 miljarder.

Men den stora negativa posten i bokföringen är C More, eller Canal+  som det heter fram till det officiella namnbytet i september.  Dotterbolaget som ägs till 65 procent av TV4 AB är för närvarande ett  svart hål.

Omsättningen backar från 2,3 miljarder till strax över 2 miljarder  och resultatet föll från en förlust om 23 miljoner 2010 till betydligt  värre 295 miljoner minus. Det största intäktsfallet kom i Norge, men  även Sverige gick knackigt.

Till saken hör också att företaget samlat på sig samlade förluster,  som nu är uppe i 1,3 miljarder. Det innebär stora uppskjutna  skatteskulder eftersom förlusterna inte kan användas som s.k  underskottsavdrag förrän bolaget gör vinst.

Under 2011 förlorade Canal+ de viktiga rättigheterna att sända Premier Leauge till konkurrenten MTG.

Resumé har sökt Canal+ VD Johan Kleberg för en kommentar. Han befinner sig för närvarande på resande fot.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.